Actueel

Studietoelagenprint

Logo Vlaamse Overheid

Ongeveer 25% van de studenten in het hoger onderwijs heeft recht op een studietoelage. Het is dus zeker de moeite om eens te kijken of je niet in aanmerking komt. Bovendien is het mogelijk om je aanvraag online te doen.

Online aanvragen betekent dat het voor de meeste mensen volledig gratis is om een aanvraag te doen: communicatie via e-mail (geen postzegels!), minder kans op fouten (geen onleesbare papieren formulieren en extra brieven), snellere verwerking door de administratie,… Niets dan voordelen dus!

Vroeger moest je allerlei attesten meesturen: belastingaanslag, inschrijvingsbewijs, … Dat is niet meer nodig: de afdeling studietoelagen beschikt zelf over deze gegevens. Zelfs als het wel nodig zou zijn, voor het contract van je studentenkot of voor alimentatiegeld bijvoorbeeld, kan je de bewijsstukken ook scannen en digitaal doorsturen.

Zeg dit eventueel ook aan je ouder(s), want het is ook erg gemakkelijk om online een dossier voor het hele gezin in te sturen: studenten en leerlingen samen. Enkel de betaling gebeurt dan nog apart: rechtstreeks aan de student hoger onderwijs, aan de ouder(s) voor de leerlingen secundair onderwijs.

  • Je vindt alle informatie op www.studietoelagen.be. Daar vind je ook een overzicht van wie je kan helpen een aanvraag in te vullen als het jou (of je ouder(s) niet lukt.
  • Je kan natuurlijk ook langslopen bij onze studentenvoorziening!
  • Let er wel op dat je je aanvraag vˇˇr 30 juni 2008 indient.